Etiquetas

, ,

Aquest és un pastís que ja feia també molt temps que volia fer. Ahir que vam tenir convidats el vaig fer i va tenir molt èxit! Està mooolt bo!! El vaig trobar en un dels meus blocs preferits: Food and Cook

Ingredients pel pa de pessic:

  • 225 gr. mantega, a temperatura ambient
  • 225 gr. sucre
  • 1 cdta. d’extracte de vainilla
  • 4 ous grans
  • 200 gr. de farina amb llevat (jo l’he comprat al mercadona)
  • 25 gr. de Maizena
  • 1 cdta. de llevat
  • 4 cdas de llet

Per a la crema pastissera

  • 125 ml. de llet
  • 125 ml. nata líquida de rebosteria
  • 1 cdta. de vainilla
  • 3 rovells d’ou
  • 50 gr. de sucre
  • 15 gr. de farina

Per a la cobertura de xocolata

  • 150 ml. de nata líquida de rebosteria
  • 1 cdta. extracte de vainilla
  • 1 cdta. de mantega
  • 150 gr. de xocolata negra.

Per al pa de pessic:
En un bol, posem la mantega i el sucre, ho batem fins que la barreja sigui lleugera i esponjosa.
Afegim els ous un a un i batem bé després de cada addicció, afegim la vainilla.
Incorporem la farina, la Maizena i el llevat, incorporant a poc a poc, amb cura de no aixafar la
massa, perquè així no perdi esponjositat. Finalment posem la llet i la lliguem bé amb la massa, fins
aconseguir que ens quedi fluida i esponjosa.

Distribuïm la massa uniformement en dos motlles prèviament engreixats amb mantega i farina i ho posem al forn durant
uns 25 minuts a 180 º.  (Jo com que no tinc dos motlles ho he fet d’un en un)

Per a la crema pastissera:
En un bol batem els rovells d’ou juntament amb el sucre amb l’ajuda d’unes varilles, fins que estiguin integrats, tot seguit afegim la vainilla. Afegim la farina i ho barregem un altre cop.
Portem a ebullició la nata i la llet i hi afegim la barreja feta anteriorment i ho tornem a portar a ebullició fins que comencin a aparèixer petites bombolles a la superfície, baixem el foc i coem fins que s’espesseixi del tot.
Aboquem  la crema en un bol i la tapem amb film transparent (ha d’estar en contacte amb la massa, perquè no es creï una capa) i la deixem refredar.


Per a la cobetura de xocolata:
Piquem la xocolata a trossos petits. En un plat apte pel microones posem tots els ingredients i escalfem fins que la xocolata estigui fosa. Seguim batent fins que estigui suau i espessa. Deixem de refredar una mica abans d’afegir perquè sinó la xocolata se’ns caurà.


Com muntar el pastís:
Posem un dels pa de pessic a sobre del plat on volguem servir i hi estenem el farcit de crema pastissera a sobre, posem el següent pa de pessic i ho cobrim amb la xocolata. Ho deixem refredar un parell d’horetes abans de servir!

.

.

.

4-3-3 – Els amics de les arts

[Audio=http://www.goear.com/files/sst5/mp3files/09122009/0de53b3d27b3e8e2a36892f4d12b3c18.mp3]

Ingredientes para el bizcocho
  • 225 gr. mantequilla, a temperatura ambiente
  • 225 gr. azúcar
  • 1 cdta. de extracto de vainilla
  • 4 huevos grandes
  • 200 gr. de harina con levadura (la he encontrado en el mercadona)
  • 25 gr. de maicena
  • 1 cdta. de levadura
  • 4 cdas de leche
Para la crema pastelera
  • 125 ml. de leche
  • 125 ml. nata de repostería (double cream)
  • 1 cdta. de vainilla
  • 3 yemas de huevo
  • 50 gr. de azúcar
  • 15 gr. de harina
Para la cobertura de chocolate
  • 150 ml. de nata de repostería (double cream)
  • 1 cdta. extracto de vainilla
  • 1 cdta. de mantequilla
  • 150 gr. de chocolate negro.

Para el bizcocho:

En un bol, ponemos la mantequilla y el azúcar, batimos  hasta que la mezcla sea lígera y esponjosa. Añadimos los huevos uno a uno y batimos bien después de cada adicción, agregamos la vainilla.

Incorporamos la harina, la maicena y la levadura, incorporandola poco a poco. Por último ponemos la leche y la ligamos bien con la masa, hasta conseguir que nos quede fluida y esponjosa.

Distribuimos la masa en dos moldes previamente engrasados con mantequilla y lo horneamos durante unos 25 minutos a 180º. (Yo no tengo dos moldes iguales, así que lo he hecho de uno en uno)

Desmoldamos los bizcochos y los dejamos enfriar.

Para la crema pastelera:

En un cuenco batimos las yemas de huevo junto con el azúcar con la ayuda de unas varillas, hasta que estén integrados, seguidamente añadimos la vainilla. Añadimos la harina y lo mezclamos otra vez.

Hervimos la nata y la leche y añadimos la mezcla anterior, llevándolo nuevamente a ebullición, bajamos el fuego y cocemos hasta que se espese.

Vertimos la crema sobre un cuenco y lo tapamos con film transparente (tiene que estar en contacto con la masa, para que no nos cree una capa) y la dejamos enfriar.

Para la cobetura de chocolate:

Picamos el chocolate en trozos pequeños. En plato apto para microondas ponemos todos los ingredientes y calentamos hasta que el chocolate esté derretido. Lo seguimos batiendo hasta que esté suave y espesa. Dejamos de enfriar un poco antes de añadirlo.

Como montar el pastel:

Ponemos uno de los bizcochos y extendemos el relleno de crema pastelera sobre él, ponemos el siguiente bizcocho, alineando los cortes y lo cubrimos con el chocolate. Lo dejamos enfriar un par de horitas antes de servir!

.

.

.

4-3-3 – Els amics de les arts

[Audio=http://www.goear.com/files/sst5/mp3files/09122009/0de53b3d27b3e8e2a36892f4d12b3c18.mp3]

Anuncios