Etiquetas

, , , , ,

Aquest estiu m’han portat de la Sardenya un dels aliments típics d’allà: la Fregola Sarda. La “fregola sarda” és una mena de gra de sèmola feta a mà i torrada al forn. És bastant semblant al cous cous però bastant més gran.

Ho he cuinat amb unes quantes verdures i, la veritat, és que queda molt bé. La fregola Sarda es pot substituir per couscous, pasta o arròs.

Ingredients per a 2/3 persones:

  • 50 gr de carbassa
  • 1 pastanaga
  • 1/2 ceba
  • 1/2 pebrot vermell
  • 1/2 pebrot verd
  • 1 all
  • 5 xampinyons
  • fulles fresces d’alfàbrega i romaní
  • 200 gr de Fregola Sarda
Es prepara un sofregit amb totes les verdures afegint-les en aquest ordre: ceba, all, prebrots, pastanaga, carbassa i xampinyons. Quan totes les verdures estiguin sofregides s’afegeixen dues fulles d’alfàbrega fresca i romaní ben picats.
Es deixa reposar. Mentrestant es cou la fregola sarda en aigua bullint durant 14 minuts. Quan estigui cuita s’escola i es barreja amb el sofregit de verdures.
I ja ho tindrem fet!
.
.
.
Us deixo una cançó d’un grup de música d’Itàlia on han col·laborat dos components de La Pegatina.
Este verano me han traido de la Cerdeña uno de los alimentos típicos de allí: la Fregola Sarda. La “Fregola sarda” es una especie de grano de sémola hecha a mano y asada al horno. Es bastante parecido al cous cous pero más grande.Lo he cocinado con algunas verduras y, la verdad, es que queda muy bien.

Ingredientes para 2 / 3 personas:

  • 50 gr de calabaza
  • 1 zanahoria
  • 1 / 2 cebolla
  • 1 / 2 pimiento rojo
  • 1 / 2 pimiento verde
  • 1 ajo
  • 5 champiñones
  • hoja fresca de albahaca y romero
  • 200 gr de Fregola Sarda
Se prepara un sofrito con todas las verduras añadiéndolas en éste orden: cebolla, ajo, pimientos, zanahoria, calabaza y champiñones.
Cuando todas las verduras estén sofritas, se añaden dos hojas de albahaca fresca y romero bien picados.
Se deja reposar. Mientras, se cuera la fregola sarda en agua hirviendo durante 14 minutos. Cuando esté cocida se escurre y se mezcla con el sofrito de verdures.
Y la lo tendremos listo para comer!
Anuncios