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Ingredients per a 20-25 canelons (sempre es poden congelar):

  • 1 ceba gran
  • 1 porro
  • 1 carbassó
  • 2 pastanagues
  • 10 xampinyons
  • 500 gr aprox. de carbassa (he fet servir un quart de carbassa de les de forma de pera)
  • plaques de canelons
  • Beixamel (mitja ceba, nou moscada, 1l de llet de soja, 60 gr farina, 2 cullerades oli, sal)
Comencem ratllant la ceba i el porro. Posem en una paella una cullerada d’oli i, quan estigui calent, hi afegim la ceba i el porro. Mentrestant, tallem la carbassa, el carbassó, les pastanagues i els xampinyons a dauets molt petits. Quan la ceba estigui daurada hi afegim tots els ingredients que ja teniem tallats i ho deixem mitja hora a foc lent fins que veiem que está tot fet.
Per fer la beixamel, ratllem la ceba i la sofregim amb l’oli. Quan estigui daurada, hi afegim la farina i remenem per tal que la beixamel no ens quedi amb regust de farina crua. Llavors, anem afegint poc a poc la llet mentre anem remenant al mateix temps. Quan haguem aconseguit l’espesor que volem, parem el foc, afegim la sal i la nou moscada i ho deixem reposar.
Ara només faltarà farcir els canelons. Preparem la pasta dels canelons segons les indicacions de la capsa (n’hi ha que venen precuinats). Un cop estigui feta, posem les plaques a sobre d’un drap sec i anem farcint un a un els canelons. Llavors, en una safata, afegim una mica de beixamel (la quantitat justa perquè no s’enganxi la pasta dels canelons a la safata) i anem col·locant els canelons. Quan ja tinguem la safata plena, afegim beixamel per sobre i ja tindrem els canelons llestos.
Per sobre se li pot afegir algun tipus de formatge per tal de gratinar-ho en el moment de servir-ho.
Com que la carbassa deixa un gust dolcet molt bo, la barreja de sabors queda molt bona.
Ingredientes para 20-25 canelones (siempre se pueden congelar):
  • 1 cebolla grande
  • 1 puerro
  • 1 calabacín
  • 2 zanahorias
  • 10 champiñones
  • 500 gr aprox. de calabaza (he usado un cuarto de calabaza de las de forma de pera)
  • placas de canalones
  • Bechamel (media cebolla, nuez moscada, 1l de leche de soja, 60 gr harina, 2 cucharadas aceite, sal)
Empezamos rayando la cebolla y el puerro. Ponemos en una sartén una cucharada de aceite y, cuando esté caliente, añadimos la cebolla y el puerro. Mientras tanto, cortamos la calabaza, el calabacín, las zanahorias y los champiñones en daditos muy pequeños. Cuando la cebolla esté dorada añadimos todos los ingredientes que ya teníamos cortados y lo dejamos media hora a fuego lento hasta que veamos que está todo hecho.Para hacer la bechamel, rallamos la cebolla y la sofreímos con el aceite. Cuando esté dorada, añadimos la harina y removemos para que la bechamel no nos quede con sabor a harina cruda. Entonces, vamos añadiendo poco a poco la leche mientras vamos removiendo al mismo tiempo. Cuando hayamos conseguido el espesor que queremos, paramos el fuego, añadimos sal y nuez moscada y lo dejamos reposar.

Ahora sólo faltará rellenar los canelones. Preparamos la pasta de los canelones según las indicaciones de la caja (los hay que vienen precocinados). Una vez esté hecha, ponemos las placas sobre un paño seco y vamos rellenando uno a uno los canelones. Entonces, en una bandeja, añadimos un poco de bechamel (la cantidad justa para que no se pegue la pasta de los canelones en la bandeja) y vamos colocando los canelones. Cuando ya tengamos la bandeja llena, añadimos la bechamel por encima y ya tendremos los canelones listos.

Por encima se le puede añadir algún tipo de queso para gratinar en el momento de servir.
Como la calabaza deja un sabor muy bueno y dulze, la mezcla de sabores queda muy buena.

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La Cacerola- Los Delinqüentes y Tomasito
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