Etiquetas

La focaccia és una espècie de pa típic d’Itàlia. Normalment es cobreix amb herbes o amb altres aliments. A Itàlia, si vas a fer un aperitiu a mitja tarda, aquest és un dels plats que més et pots trobar. Està molt bo i fots fer-ne mil variants.

Ingredients

Per a la massa:

  • 300 gr farina de força
  • 1 culleradeta de llevat sec de forner
  • 40 gr de mantega a temperatura ambient
  • 20 gr sucre
  • 10 gr sal
  • 225 gr d’aigua

 

Pel farcit

  • 4 cebes grans
  • formatge ratllat grana padano
  • romaní fresc

 

Primer de tot farem la massa. Posem tots els ingredients en un bol i ho barregem. Jo ho he amassat amb les barilles especials per amassar pa, però si es fa amb les mans també quedarà bé. Ho amassem durant 5 minuts. Ho deixem reposar uns 5 minuts també.

Mentrestant, tallem la ceba a juliana i la sofregim amb una mica de sal i amb herbes de provença. Ho deixarem uns 20 minuts fins que la ceba estigui tendra.

Posem el forn a escalfar a 200º. Estirem la massa en una safata de forn (a sobre de paper de forn) i, quan ja ens ocupi gairebé tota la superfície de la safata, la deixem reposar els temps que tardi la ceba en fer-se. Així, deixarem que el llevat faci efecte i la massa pugui doblar el volum.

Un cop la ceba està feta, la posem a sobre la massa, afegim el romaní i el formatge per sobre. Ho col·loquem al forn durant 15-20 minuts i ja ho podrem treure.

Es pot menjar tant fred com calent.

La focaccia es una especie de pan típico Italiano. Normalmente se cubre con hierbas. Si vas a Italia a hacer un aperitivo a media tarde, éste es uno de los platos típicos que te puedes encontrar. Esta muy bueno y puedes hacer mil variantes.

Ingredientes

Para la masa:

  • 300 gr harina de fuerza
  • 1 cucharadita de levadura seca de horno
  • 40 gr de mantequilla a temperatura ambiente
  • 20 gr azúcar
  • 10 gr sal
  • 225 gr de aigua

 

Para la decoración

  • 4 cebollas grandes
  • Queso rallado grana padano
  • Romero fresco

 

Primero haremos la masa. Ponemos todos los ingredientes en un bol y lo mezclamos. Yo lo he amasado con las varillas especiales para amasar pan, pero si se hace con las manos también queda bien. Lo amasamos durante 5 minutos y lo dejamos reposar unos 5 minutos más.

Mientras, cortamos la cebolla a juliana y la sofreímos con un poco de sal y las hierbas provenzales. Lo dejaremos unos 20 minutos hasta que la cebolla esté tierna.

Calentamos el horno a 200º. Estiramos la masa en una bandeja de horno (encima de papel de horno) y, cuando nos ocupe toda la superfície de la bandeja, la dejamos reposar hasta que tengamos la cebolla hecha. De esta manera, dejaremos que la levadura haga efecto y la masa pueda doblar su volumen.

Una vez esté hecha la cebolla, la ponemos encima la masa, añadimos el romero y el queso. Lo horneamos durante 15-20 minutos y lo sacamos.

Se puede comer tanto frío como caliente!

🙂

Jack Johnson- Banana Pancakes

Anuncios