Etiquetas

, , ,

Ingredients per a 20 mandonguilles:

  • 4 grapats d’arrós (uns 200 gr aprox)
  • 3 pastanagues
  • 1 ceba
  • 2 dents d’alls
  • 20 gr ametlles
  • 1 got de vi blanc
  • mig got d’aigua
  • 5/6 xampinyons
  • 3 tomàquets madurs
  • una mica de formatge ratllat grana padano (opcional)
  • Julivert
  • Farina

Comencem bullint per un costat l’arròs i per l’altre les tres pastanagues, mitja ceba i els dos dents d’all. Quan l’arrós ja estigui cuit l’escolem, el refredem i el posem en un bol. Llavors, quan la pastanaga estigui feta (l’hem de deixar que es cogui bé), la traiem i l’ajuntem amb l’arrós. Afegim julivert i ho pasem per la batedora. Ja tindrem la massa de les mandonguilles fetes. La deixem refredar a la nevera una hora aproximadament.

Mentrestant comencem a fer la salsa. Tallem l’altra meitat de la ceba i la sofregim. Quan ja estigui daurada hi afegim les ametlles i les deixem també que es dorin. Ratllem els tomàquets  i els afegim a la paella. Ho salem i ho deixem uns 10 minuts. Ho traiem i ho triturem amb la batedora. Afegim julivert un altre cop i ho tornem a abocar a la paella juntament amb el got de vi i el mig got d’aigua i ho deixem a foc lent.

Rentem i tallem els xampinyons i els afegim a la paella i ho deixem a foc lent per tal que el vi s’evapori i els xampinyons es facin.

Mentre la salsa es va fent, fregirem les mandonguilles. Traiem la massa de la nevera i, si volem, podem afegir-hi una mica de formatge ratllat. Fem boletes, les passem per farina i les fregim. Un cop fregides les anirem posan a la paella de la salsa fins que ja les tinguem totes fetes.

Ja tindrem el plat a punt per servir.

Ingredientes para 20 albóndigas:

  • 4 puñados de arroz (unos 200 gr aprox)
  • 3 zanahorias
  • 1 cebolla
  • 2 dientes de ajos
  • 20 gr almendras
  • 1 vaso de vino blanco
  • medio vaso de agua
  • 5 / 6 champiñones
  • 3 tomates maduros
  • un poco de queso rallado grana padano (opcional)
  • perejil
  • harina

Empezamos hirviendo por un lado el arroz y por el otro las tres zanahorias, media cebolla y los dos dientes de ajo. Cuando el arroz esté cocido lo colamos, lo enfriamos y lo ponemos en un bol. Entonces, cuando la zanahoria esté hecha (debemos dejar que se cueza bien), la sacamos y la juntamos con el arroz. Añadimos perejil y lo pasamos por la batidora. Ya tendremos la masa de las albóndigas hechas. La dejamos enfriar en la nevera una hora aproximadamente.

Mientras tanto,  empezamos a hacer la salsa. Cortamos la otra mitad de la cebolla y la sofreímos. Cuando ya esté dorada añadimos las almendras y las dejamos también que se doren. Rallamos los tomates y los añadimos a la sartén. Lo salamos y lo dejamos unos 10 minutos. Lo sacamos y lo trituramos con la batidora. Añadimos perejil de nuevo y lo volvemos a echar en la sartén junto con el vaso de vino y el medio vaso de agua y lo dejamos a fuego lento.

Lavamos y cortamos los champiñones y los añadimos a la sartén y lo dejamos a fuego lento para que el vino se evapore y los champiñones se hagan.

Mientras la salsa se ​​va haciendo, freiremos las albóndigas. Sacamos la masa de la nevera y, si queremos, podemos añadir un poco de queso rallado. Hacemos bolitas, las pasamos por harina y las freímos. Una vez fritas las iremos poniendo en la sartén de la salsa hasta que ya las tengamos todas hechas.

Ya tendremos el plato listo para servir.

Anuncios