Etiquetas

, ,

Ingredients per a 5/6 persones

  • 220 gr de carbassa
  • 3 pastanagues
  • 2 patates mitjanes
  • 200 gr de farina
  • nou moscada
  • canyella
  • 1 ou (opcional)
  • sal

Per a la salsa de tomàquet:

  • 2 dents d’all
  • 1 ceba gran
  • 5 tomàquets madurs
  • alfàbrega
  • sal
  • sucre

Nyoquis

Primer de tot es pelen la carbassa, les pastanagues i la patata i es posen en una olla apte per coure al vapor. Si no es té aquesta olla, també es pot posar sobre paper de forn i deixar-ho durant 30 min aproximadament al forn a 150º fins que estigui fet. He fet servir 220 gr de carbassa perquè era el que em quedava, però també podeu variar les quantitats.

Un cop cuit, es col·loca en un bol i s’aixafa amb una forquilla fins que tingui una textura ben homogènia. Llavors hi afegim l’ou (és opcional), una mica de canyella, una mica de nou moscada, sal i la farina. I comencem a amassar. Anirem afegint la farina fins que ens quedi una massa que no s’enganxi a les mans (potser en necessitarem una mica més). Ho deixarem reposar una hora aproximadament.

Llavors, farem tires i les anirem tallant per tal de fer nyoquis. Posarem aigua en una olla i quan comenci a bullir hi afegirem els nyoquis. Sabrem que estan fets quan surin a l’aigua. Llavors ho escorrerem i ho servirem amb una salsa de tomàquet. També es poden servir amb una mica d’oli i herbes provençals o una mica de sàlvia.

Si veieu que són massa nyoquis abans de bullir-los, els podeu congelar amb una mica de farina per tal que no s’enganxin a la base de la carmanyola o de la bossa. Després, només caldrà bullir-los directament sense descongelar-los.

Salsa de tomàquet

Per fer la salsa de tomàquet ratllarem la ceba i picarem els dos dents d’all. Llavors, ho sofregirem amb una cullerada d’oli fins que estigui ben daurat. Pelarem els tomàquets (es poden escaldar i els hi costa treure la pell) i s’afegeixen a la paella amb l’alfàbrega picada i 1/4 d’aigua. S’afegeix una mica de sal i una mica de sucre (per equilibrar l’acidesa) i es deixa un parell d’hores a foc lent.

Ingredientes para 5/6 personas

  • 220 gr de calabaza
  • 3 zanahorias
  • 2 patatas medianas
  • 200 gr de harina
  • nuez moscada
  • canela
  • 1 huevo (opcional)
  • sal

Para la salsa de tomate:

  • 2 dientes de ajo
  • 1 cebolla grande
  • 5 tomates maduros
  • albahaca
  • sal
  • azúcar

ñoquis:
En primer lugar se pelan la calabaza, las zanahorias y las patatas y se ponen en una olla apta para cocer al vapor. Si no se tiene ésta olla, también se puede poner sobre papel de horno y dejarlo durante 30 minutos aproximadamente en el horno a 150 º hasta que esté hecho. He usado 220 gr de calabaza porque era lo que me quedaba, pero también se pueden variar las cantidades.

Una vez cocido, se coloca en un bol y se aplasta con un tenedor hasta que tenga una textura muy homogénea. Entonces añadimos el huevo (es opcional), un poco de canela, un poco de nuez moscada, sal y la harina. Y empezamos a amasar. Iremos añadiendo la harina hasta que quede una masa que no se pegue en las manos. Lo dejaremos reposar una hora aproximadamente.

Entonces, haremos tiras y las iremos cortando para hacer ñoquis. También se pueden hacer bolitas directamente (pero se tarda un poco más). Pondremos agua en una olla y cuando empiece a hervir añadiremos los ñoquis. Sabremos que están hechos cuando floten en el agua. Entonces los escurriremos y lo serviremos con una salsa de tomate. También se pueden servir con un poco de aceite y hierbas provenzales o con un poco de salvia.

Si veis que son demasiados ñoquis, siempre se pueden congelar antes de hervirlos. Sólo es necesario congelarlos con un poco de harina para que no se peguen en el tupper o en la bolsa. Luego, no se tienen que descongelar, simplemente hervirlos y listos.

Salsa de tomate:
Para hacer la salsa de tomate  se ralla la cebolla y se pican los dos dientes de ajo. Entonces, se sofríen con una cucharada de aceite hasta que esté bien dorado. Se pelan los tomates (se pueden escaldar si les cuesta sacar la piel) y se añaden a la sartén con la albahaca picada y 1 / 4 de agua. Se añade un poco de sal y un poco de azúcar (para equilibrar la acidez) y se deja un par de horas a fuego lento.

Anuncios