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A casa cada setmana comprem una cistella ecològica basada en productes de temporada. Cada cop hi ha més cooperatives i grups de consum que col·laboren amb els pagesos que conreen a prop de casa (La Verdolaga, que també tenen un bloc de cuina on els consumidors anem compartint les nostres receptes).

Comprant les cistelles ecològiques contribuim al consum de productes de temporada, al consum de varietats locals i, sobretot, a la nostra salut i a la del medi ambient.

Tot i així, hi ha setmanes que em trobo amb productes què no m’agraden massa com és el cas de l’escarola. Em van dir que un ús diferent era fer-ne una truita i així ho vaig fer. Està boníssima. A més, la vaig barrejar amb uns quants calçots (tambè ecològics) i va sortir molt bona i amb un gust diferent i gens amarg (típic de l’escarola)

Ingredients:

  • Una escarola mitjana
  • 6/7 calçots
  • mig pebrot verd
  • 4 ous
  • sal
  • julivert

Primer de tot es pelen i es tallen els calçots. Es sofregeixen amb una cullerada d’oli d’oliva. S’afegeix el pebrot verd tallat a trossets petits. Quan estigui daurat afegim l’escarola ben rentada (per tal que no ens trobem sorra) i ho deixem uns deu minuts. Ja veureu com disminueix a la meitat el volum de l’escarola.

En un bol a part batem els 4 ous amb una mica de sal i julivert.

I llavors procedim a fer una truita de la manera habitual ja que cadascú té diferents maneres de fer-la.

En casa cada semana compramos una cesta ecológica basada en productos de temporada. Cada vez hay más cooperativas y grupos de consumo que colaborancon los campesinos que cultivan cerca de casa (La Verdolaga, que también tienen un blog de ​​cocina donde los consumidores vamos compartiendo nuestras recetas).

Comprando las cestas ecológicas contribuimos al consumo de productos de temporada, el consumo de variedades locales y, sobre todo, a nuestra salud y a la del medio ambiente.

Sin embargo, hay semanas que me encuentro con productos que no me gustan demasiado como es el caso de la escarola. Me dijeron que un uso distinto era hacer una tortilla y así lo hice. Está buenísima. Además, la mezclé con unos calçots (también ecológicos) y salió muy buena y con un sabor diferente y nada amargo (típico de la escarola)

Ingredientes:

  • Una escarola media
  • 6 / 7 calçots
  • medio pimiento verde
  • 4 huevos
  • sal
  • perejil

En primer lugar se pelan y se cortan los calçots. Se sofríen con una cucharada de aceite de oliva. Se añade el pimiento verde cortado en trocitos pequeños. Cuando esté dorado añadimos la escarola bien lavada (para que no nos encontremos arena) y lo dejamos unos diez minutos. Ya veréis como disminuye a la mitad el volumen de la escarola.

En un bol aparte batimos los 4 huevos con un poco de sal y perejil.

Y entonces procedemos a hacer una tortilla de la forma habitual en la que estéis acostumbrados ya que cada uno tiene diferentes maneras de hacerla.

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