Etiquetas

,

Aquest és un plat molt lleuger y molt fàcil de fer. A més, en aquest cas, li hem afegit una mica de comí. El comí té un característic sabor amarg, una olor forta i dolça gràcies al seu alt contingut en olis. S’associa a la cuina hindú per la seva presència en el curri i també amb altres cuines exòtiques tot i que el seu ús està molt extès.  El comí és estomacal i sedant amb efectes semblants al fonoll. Provoca relaxació muscular. La barreja de coliflor i comí li dóna un gust molt especial.

Ingredients:

  • 1kg de coliflor
  • 1 ceba gran
  • 2 dents d’all
  • caldo de verdures
  • herbes provençals
  • comí
  • sal
  • oli d’oliva
  • 1 patata mitjana

Primer de tot piquem la ceba i els dos dents d’alls i els sofregim en una olla. Quan ja estigui daurat hi afegim la patata tallada a quadradets petits i la coliflor també tallada petita. Llavors ho remenem bé i hi afegim herbes provençals i una mica de comí (6/7 grans). Ho deixem 5 minuts per tal que els sabors es barregin i llavors afegim el caldo de verdures (1/2 litre aproximadament). El caldo de verdures no ha de cubrir tots els ingredients ja que sinó ens quedaria molt líquid i llavors hauríem de llançar el caldo. Si ens queda molt espés, sempre serem a temps d’afegir una mica d’aigua o de caldo de verdures.

Llavors ho deixem una mitja horeta a foc lent fins que la patata i la coliflor ja estiguin fetes. Ho triturem amb la batedora i ho deixem reposar una mica.

Com a decoració del plat he untat unes torrades de pa amb una mica d’all i herbes provençals amb formatge per sobre. Primer de tot es fregeixen un parell de dents d’all en dues cullerades d’oli. Llavors, es retiren els alls i es barreja amb les herbes provençals. S’unten unes torrades de pa i es gratinen amb una mica de formatge. Queda molt bé.

Este es un plato muy ligero y muy fácil de hacer. Además, en este caso, le hemos añadido un poco de comino. El comino tiene un característico sabor amargo, un olor fuerte y dulce gracias a su alto contenido en aceites. Se asocia a la cocina hindú por su presencia en el curry y también con otras cocinas exóticas aunque su uso está muy extendido. El comino es estomacal y sedante con efectos parecidos al hinojo. Provoca relajación muscular. La mezcla de coliflor y comino le da un sabor muy especial.
 Ingredientes:
  • 1kg de coliflor
  • 1 cebolla grande
  • 2 dientes de ajo
  • caldo de verduras
  • hierbas provenzales
  • comino
  • sal
  • aceite de oliva
  • 1 patata mediana

En primer lugar picamos la cebolla y los dos dientes de ajos y los rehogamos en una olla. Cuando ya esté dorado añadimos la patata cortada en cuadraditos pequeños y la coliflor también cortada pequeña. Entonces lo removemos bien y añadimos hierbas provenzales y una pizca de comino (6/7 granos). Lo dejamos 5 minutos para que los sabores se mezclen y entonces añadimos el caldo de verduras (1/2 litro aproximadamente). El caldo de verduras no debe cubrir todos los ingredientes ya que sino nos quedaría mucho líquido y entonces tendríamos que desaprovechar el caldo. Si nos queda muy espeso, siempre estaremos a tiempo de añadir un poco de agua o de caldo de verduras.

Entonces lo dejamos una media hora a fuego lento hasta que la patata y la coliflor ya estén hechas. Lo trituramos con la batidora y lo dejamos reposar un poco.

Como decoración del plato he untado unas tostadas de pan con un poco de ajo y hierbas provenzales con queso por encima. Se fríen un par de dientes de ajo en dos cucharadas de aceite. Entonces, se retiran los ajos y se mezcla el aceite con las hierbas provenzales. Se untan unas tostadas de pan y se gratinan con un poco de queso.

Anuncios