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El bròquil té moltes virtuds com pot ser la seva riquesa en vitamina C i potasi. A més, és antidegenerativa i antioxidant.

L’strudel és un tipus de pasta molt associada a Austria o Alemania. Strudel significa “remolí” i, per tant, fa honor a la seva forma. El més famós és el de poma o el de formatge. Avui, però, toca un strudel una mica més sa: el de bròquil.

Ingredients:

Per la massa:

  • 1 tassa de farina
  • 1/4 tassa d’aigua
  • 1/4 tassa de llet vegetal (de soja, per exemple)
  • 1 culleradeta d’oli d’oliva
  • sal

Pel farcit:

  • 300 gr de bròquil
  • mig pebrot vermell
  • 2 porros
  • 1 ceba
  • 1 all tendre
  • sal
  • herbes provençals
  • formatge (opcional)

Per fer la massa de l’strudel, barrejarem tots els ingredients (farina, aigua, llet, oli i sal) i quan ja no s’enganxi a les mans ho deixarem reposar. Si s’enganxa a les mans, s’haurà d’afegir una mica més de farina. Ho deixarem una hora a la nevera i, mentrestant, farem el farcit que anirà dins.

Primer de tot, per fer el farcit,  rentem i tallem en trossos petits tots els ingredients. Llavors comencem a sofregir la ceba, l’all i els porros. Quan ja estiguin daurats, afegirem el pebrot i ho deixarem ofegar. Tallarem el bròquil en trossets petits i ho afegirem cru a la paella. Ho deixarem uns 10/15 minuts fins que estigui bastant fet. Afegirem sal i herbes al gust.

Ho apartarem i ho aixafarem una mica.

Quan la massa ja porti una hora  a la nevera, la traiem i l’amassem amb un curró. L’estirem bé i afegim el farcit del bròquil per sobre (i formatge ratllat però ja he dit que era opcional) i ho enrotllem amb la massa d’strudel per tal que quedi tancat per tots els costats. Ho posem al forn una mitja hora a 150º. Si voleu, es pot afegir una mica de sèsam per sobre.

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El brócoli tiene muchas virtudes como son su riqueza en vitamina C y potasio. Además, es antidegenerativa y antioxidante. El strudel es un tipo de pasta muy asociada a Austria o Alemania. Strudel significa “remolino” y, como veréis, hace honor a su forma. El más famoso es el de manzana o el de queso. Hoy toca hacer un strudel un poco más sano: el de brócoli.

Ingredientes:

Para la masa:

  • 1 taza de harina
  • 1/4 taza de agua
  • 1/4 taza de leche vegetal (de soja, por ejemplo)
  • 1 cucharadita de aceite de oliva
  • sal

Para el relleno:

  • 300 gr de brocoli
  • medio pimiento rojo
  • 2 puerros
  • 1 cebolla
  • 1 ajo tierno
  • sal
  • hierbas provenzales
  • queso (opcional)

Para hacer la masa del strudel, mezclamos los ingredientes (harina, agua, leche, aceite y sal) y cuando no se pegue en las manos lo dejamos reposar. En el caso que la masa se pegara, tendríamos que añadir un poco de harina. Lo dejamos una hora en la nevera y, mientras, podemos hacer el relleno.

Para el relleno, lavamos y cortamos en trocitos todos los ingredientes. Entonces empezamos rehogando la cebolla, el ajo y los puerros. Cuando ya esten dorados, añadimos el pimiento i lo dejamos unos 5 minuts. Cortamos el brócoli en trozos pequeños y lo añadimos en la sartén junto con los demás ingredientes. Lo dejamos unos 10/15 minutos hasta que esté bastante hecho. Añadimos sal y hierbas al gusto. Cuando esté hecho, lo apartamos y lo aplastamos un poco con un tenedor.

Cuando la masa lleve una hora en la nevera, la sacamos y la aplanamos con un rodillo en una superficie harinada. Añadimos el relleno de brócoli (podemos añadir un poco de queso rallado) y lo cerramos de manera que no quede ninguna parte abierta.

Lo horneamos durante 30 minutos a 150º. También se puede añadir un poco de sésamo por encima antes de hornear.

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