Etiquetas

, ,

La quinoa és aliment amb moltes propietats. És molt alt en proteines i es converteix en una opció perfecte per incorporar-lo en dietes vegetarianes. A més és molt bona contra el colesterol. Una alternativa pel seu ús pot ser aquest púding!

Ingredients:

  • 350 gr de carbassa
  • 150gr de quinoa (sense coure)
  • 1 ceba
  • 2 alls
  • pebre, sal, herbes provençals
  • 2 clares d’ou
  • formatge (opcional)
  • pa ratllat i sèsam

Primer de tot es talla la carbassa i es bull en una olla amb una mica de sal. D’altra banda, es ratlla la ceba i els dos dents d’alls i es sofregeixen en una paella. S’afegeix la quinoa i també les herbes provençals, la sal i el pebre. Passats 2 minuts s’afegeix el doble d’aigua que de quinoa i es deixa a foc lent durant 20 minuts aproximadament (fins que estigui cuit).

Calentem el forn a 200º.

Quan la carbassa estigui cuita, li traiem l’aigua i l’aixafem o triturem amb la batedora. Ho aboquem en un bol i hi afegim la quinoa (un cop cuita també) i formatge ratllat (preferiblement parmesà o grana padano)

En un altre bol batem les clares a punt de neu i amb molta cura ho barregem amb la quinoa i la carbassa. Ho aboquem tot en un motlle i per sobre hi posem una mica de pa ratllat i sèsam.

 

 

Ho posem al forn i ho deixem 30 min aproximadament. Fins que veiem que està fet per dins i torradet per fora. Ho deixem refredar i ja estarà llest per servir!

La quinoa es alimento con muchas propiedades. Es muy alto en proteínas y se convierte en una opción perfecta para incorporarlo en dietas vegetarianas. Además es muy buena contra el colesterol. Una alternativa para su uso puede ser este pudín!

ingredientes:

  • 350 gr de calabaza
  • 150gr de quinoa (sin cocer)
  • 1 cebolla
  • 2 ajos
  • pimienta, sal, hierbas provenzales
  • 2 claras de huevo
  • queso (opcional)
  • pan rallado y sésamo

Primero se corta la calabaza y se hierve en una olla con un poco de sal. Por otra parte, se ralla la cebolla y los dos dientes de ajos y se sofríen en una sartén. Se añade la quinoa y también las hierbas provenzales, la sal y la pimienta. Pasados 2 minutos se añade el doble de agua que de quinoa y se deja a fuego lento durante 20 minutos aproximadamente (hasta que esté cocida).

Calentamos el horno a 200 º.

Cuando la calabaza esté cocida, le quitamos el agua y la aplastamos o trituramos con la batidora. Lo vertemos en un bol y añadimos la quinoa (una vez cocida también) y queso rallado (preferiblemente parmesano o grana padano)
En otro bol batimos las claras a punto de nieve y con mucho cuidado lo mezclamos con la quinoa y la calabaza. Lo vertemos todo en un molde y por encima ponemos un poco de pan rallado y sésamo.

Lo ponemos al horno y lo dejamos 30 min aproximadamente. Hasta que veamos que está hecho por dentro y tostado por fuera. Lo dejamos enfriar y ya estarálisto para servir!

Anuncios