Etiquetas

20120317-143014.jpg

Ara que arriba l’època de les maduixes s’han d’aprofitar ja que aquesta fruita té moltíssimes propietats. La ingesta d’aquesta fruita combat la fragilitat capil·lar i les varius . També s’empra per alleujar la reuma i l’artritis. A més, degut als seus derivats antociànics, ajuden a l’absorció de la vitamina C. D’altra banda, les maduixes posseeixen el 90% d’aigua, molt pocs greixos i molts hidrats de carboni. Aquí us deixo una recepta d’una pastís molt senzill de fer i molt bo.

Ingredients:

  • 300 gr de maduixes
  • 220 gr de sucre
  • 250 gr de farina
  • 4 ous
  • 50 gr d’oli
  • mig iogurt natural (o de maduixes)
  • mitja cullaradeta de canyella
  • sucre glas per la decoració
  • 1 sobre de llevat

Primer de tot calentem el forn a 180º.

Es renten les maduixes i es fa una espècie de liquat amb la batedora.

En un bol a part es baten els ous amb el sucre fins que la massa dobli el seu volum. Llavors s’afegeix l’oli, la meitat del liquat de maduixes i el mig iogurt. Es torna a batre més lentament. Per últim, s’afegeix la farina i el llevat i es torna a batre fins que la massa estigui homogènia.

Un cop tinguem la massa, l’aboquem en un motlle prèviament untant amb mantega i una mica de farina. A sobre la massa hi aboquem la resta del liquat de maduixes per sobre i ho posem dins el forn durant mitja hora aproximadament.

Es deixa refredar i com a guarnició es poden afegir més maduixes, sucre glas o ametlles laminades.

Ahora que llega la época de las fresas se deben aprovechar ya que esta frutatiene muchísimas propiedades. La ingesta de esta fruta combate la fragilidad capilar y las varices. También se emplea para aliviar la reuma y la artritis. Además, debido a sus derivados antociànicos, ayudan a la absorción de la vitamina C. Aquí os dejo una receta de una tarta muy sencilla de hacer y muy buena

Ingredientes:

  • 300 gr de fresas
  • 220 gr de azúcar
  • 250 gr de harina
  • 4 huevos
  • 50 gr de aceite
  • medio yogur natural (o de fresas)
  • media cucharadita de canela
  • azúcar glas para la decoración
  • 1 sobre de levadura

Primero se calienta el horno a 180 º.

Se lavan las fresas y se hace una especie de licuado con la batidora.

En un bol aparte se baten los huevos con el azúcar hasta que la masa doble su volumen. Entonces se añade el aceite, la mitad del licuado de fresas y el medio yogur. Se vuelve a batir más lentamente. Por último, se añade la harina y la levadura y se vuelve a batir hasta que la masa esté homogénea.

Una vez tengamos la masa, lo vertemos en un molde previamente untando con mantequilla y un poco de harina. Encima la masa le añadimos el resto del licuado de fresas por encima y lo ponemos en el horno durante media hora aproximadamente.

Se deja enfriar y como guarnición se pueden añadir más fresas, azúcar glas o almendras laminadas.

Anuncios