Etiquetas

, , ,

Fa molts anys que escolto en Jack Johnson y sempre he tingut preferència per una cançó seva que es diu “Banana Pancakes”. Tot i així, sempre havia vist a les pel·lícules que per esmorzar es feien “Tortitas” o Pancakes i mai els havia provat. Tot molt americà. Entre una cosa i l’altra, ahir vaig provar de fer-los i aquí us deixo el meu intent de Pancakes de plàtan.

Ingredients per a 4/6 pancakes:

  • 1 tassa de llet (pot ser de soja)
  • 1 tassa de farina
  • mig sobre de llevat (7gr)
  • 2 cullerades de sucre
  • 1 mica de sal
  • 1 cullerada de mantega
  • 1 ou
  • canyella (opcional)
  • 2 plàtans
  • xocolata (opcional)

 

Per començar posem en un bol l’ou, la llet i la mantega en temperatura ambient. Ho batem bé fins que ja estigui totalment homogeni.

Afegim la farina, el sucre, el llevat i la sal (i una mica de canyella, si voleu). Seguim batent i ho deixem reposar uns 20 minuts a la nevera per tal que el llevat faci el seu efecte.

Per fer els pancakes necessitarem una paella antiadherent. La posarem a foc lent amb un miqueta de mantega (molt poca). Quan estigui ben calent, afegirem un “cullerot” de la massa de pancakes i ho deixarem a foc lent fins que veiem que surten bombolletes. Llavors, posarem el plàtan per sobre (tres o quatre trossets de plàtan) i intentarem donar-li la volta. Ho deixarem a foc lent un o dos minuts fins que veiem que ja està fet.

Ho treurem del foc i ja es podrà servir. Es pot afegir una mica de xocolata per sobre  o qualsevol altre condiment que us agradi.

Ingredientes para 4/6 pancakes:

  • 1 taza de leche (puede ser de soja)
  • 1 taza de harina
  • medio sobre de levadura (7gr)
  • 2 cucharadas de azúcar
  • 1 pizca de sal
  • 1 cucharada de mantequilla
  • 1 huevo
  • canela (opcional)
  • 2 plátanos
  • chocolate (opcional)

Para empezar ponemos en un bol el huevo, la leche y la mantequilla a temperatura ambiente. Batimos bien hasta que ya esté totalmente homogéneo.

Añadimos la harina, el azúcar, la levadura y la sal (y un poco de canela, si queréis). Seguimos batiendo y lo dejamos reposar unos 20 minutos en la nevera para que la levadura haga su efecto.

Para hacer los pancakes necesitaremos una sartén antiadherente. La pondremos a fuego lento con un poco de mantequilla (muy poca). Cuando esté bien caliente, añadiremos un “cucharón” de la masa de pancakes y lo dejaremos a fuego lento hasta que veamos que salen burbujitas. Entonces, pondremos el plátano por encima (tres o cuatro trocitos de plátano) e intentaremos darle la vuelta. Lo dejaremos a fuego lento uno o dos minutos hasta que veamos que ya está hecho.

Lo sacaremos del fuego y ya se podrá servir. Se puede añadir un poco de chocolate por encima o cualquier otro condimento que os guste.

Anuncios