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Ingredients:

  • 5 carxofes
  • 1 ceba tendra
  • 1 dent d’all
  • 1/2 got de vi
  • 1/2 got de caldo de verdures
  • 10 ametlles
  • sal, julivert, pebre
  • formatge parmesà o grana padano
  • pasta al gust
  • xampinyons

Primer de tot tallem les carxofes traient-li la part dura i les posem en un bol amb aigua freda i el suc de mitja llimona (per tal que no s’oxidi). Ho deixem mitja hora.

En una paella sofregim el dent d’all, i la ceba tendra tallada a juliana. Afegim les carxofes tallades en 4 o 5 parts cada una i afegim el mig got de vi blanc. Quan s’hagi reduit, afegim el caldo de verdures. I ho deixem uns 10/15 minuts.

Llavors ho triturem tot amb la batedora juntament amb les ametlles i ho tornem a abocar a la paella. Afegim una mica de julivert, pebre i sal.

En un cassó a part fem bullir la pasta. Si veiem que la salsa ens ha quedat molt espesa, afegim una mica d’aigua de la pasta fins que tinguem la consistència desitjada. Quan la pasta estigui feta la barregem amb la salsa.

Els xampinyons els sofregirem en una paella amb una mica de julivert. Quan ho tinguem, Ho podem abocar tot en una safata per a forn i gratinar-ho amb el formatge.

I ja ho tindrem llest per servir!

ingredientes:

  • 5 alcachofas
  • 1 cebolla tierna
  • 1 diente de ajo
  • 1/2 vaso de vino
  • 1/2 vaso de caldo de verduras
  • 10 almendras
  • sal, perejil, pimienta
  • queso parmesano o grana padano
  • pasta al gusto
  • champiñones

Primero cortamos las alcachofas quitándole la parte dura y las ponemos en un bol con agua fría y el zumo de medio limón (para que no se oxide). Lo dejamos media hora.

En una sartén sofreímos el diente de ajo, y la cebolleta cortada en juliana. Añadimos las alcachofas cortadas en 4 o 5 partes cada una y añadimos el medio vaso de vino blanco. Cuando se haya reducido, añadimos el caldo de verduras. Y lo dejamos unos 10/15 minutos.

Entonces lo trituramos todo con la batidora junto con las almendras y lo volvemos a verter en la sartén. Añadimos un poco de perejil, pimienta y sal.

En un cazo aparte hervimos la pasta. Si vemos que la salsa nos ha quedado muy espesa, añadimos un poco de agua de la pasta hasta que tengamos la consistencia deseada. Cuando la pasta esté hecha la mezclamos con la salsa.

Los champiñones los sofreimos en una sartén y una vez hechos lo podemos verter todo en una bandeja para horno y gratinarlo con el queso.

Y ya lo tendremos listo para servir!

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