Ingredients:

  • 2 dents d’all
  • 4 cebes tendres
  • pot tomàquet conserva
  • 6/7 pastanagues
  • 2 carbassons
  • 2 cullerades farina
  • 1/2 llet (de soja si es prefereix)
  • formatge (opcional)
  • fulles alfàbrega fresca
  • plaques lasanya precuinades

Primer de tot es comença pel sofregit de tomàquet. Es piquen els alls i una ceba i es sofregeix. Quan estigui daurat s’afegeix el tomàquet i s’afegeix una mica d’alfàbrega fresca. Es deixa una hora (aproximadament) a foc lent.

Per fer el sofregit, es tallaran dues cebes a juliana i es sofregiran fins que estiguin daurades. Després s’afegirà la pastanaga i el carbassó tallats a rodanxes. Es deixarà mitja hora aproximadament fins que ja estigui fet.

Per últim es farà la beixamel. Tant si es fa amb llet de soja o amb llet de vaca, el procediment és el mateix. Es ratlla mitja ceba i es sofregeix amb margarina. S’afegeixen les dues cullerades de farina i poc a poc la llet mentre es va remenant constantment. Si surtíssin grumolls, es pot batre per tal que tingui una consistència homogènia.

Llavors es procedeix a muntar la lasanya en una safata. Les capes quedarien així (d’abaix a dalt):

  1. Una mica tomàquet sofregit
  2. Plaques lasanya
  3. pastanaga i carbassó
  4. plaques lasanya
  5. pastanaga i carbassó amb una mica d’alfàbrega fresca per sobre
  6. plaques lasanya
  7. la resta de tomàquet
  8. beixamel
  9. formatge (opcional)

Un cop muntada la lasanya, es col·loca al forn durant mitja hora a 200º. I ja estará llesta per servir!

Nota: si feu la beixamel amb llet de soja, no gratineu la lasanya ja que la llet de soja gratinada es queda amb un sabor bastant extrany i espatllarieu la lasanya.

Ingredientes:

  • 2 dientes de ajo
  • 4 cebollas tiernas
  • puede tomate conserva
  • 6/7 zanahorias
  • 2 calabacines
  • 2 cucharadas harina
  • Medio leche (de soja si se prefiere)
  • queso (opcional)
  • hojas albahaca fresca
  • placas lasaña precocinadas

Primero se empieza por el sofrito de tomate. Se pican los ajos y una cebolla y se sofríen. Cuando esté dorado se añade el tomate y se añade un poco de albahaca fresca. Se deja una hora (aproximadamente) a fuego lento.

Para hacer el sofrito, se cortan dos cebollas en juliana y se sofríen hasta que estén doradas. Después se añade la zanahoria y el calabacín cortados en rodajas. Se deja media hora aproximadamente hasta que ya esté hecho.

Por último se hace la bechamel. Tanto si se hace con leche de soja o con leche de vaca, el procedimiento es el mismo. Se raya media cebolla y se sofríe con margarina. Se añaden las dos cucharadas de harina y poco a poco la leche mientras se va removiendo constantemente. Si salen grumos, se puede batir para que tenga una consistencia homogénea.

Una vez listo, se procede a montar la lasaña en una bandeja. Las capas quedarían así (de abajo a arriba):

  1. Un poco tomate sofrito
  2. placas lasaña
  3. zanahoria y calabacín
  4. placas lasaña
  5. zanahoria y calabacín con un poco de albahaca fresca por encima
  6. placas lasaña
  7. el resto del tomate
  8. bechamel
  9. queso (opcional)

Una vez montada la lasaña, se coloca en el horno durante media hora a 200 º. Y ya estará lista para servir!

Nota: Si se hace la bechamel con leche se soja, no gratinéis ya que la leche de soja una vez gratinada se queda con un sabor un poco extraño.

Esne Beltza- No tinc Remei

Anuncios