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El pesto pot servir per a acompanyar a altres plats, per barrejar-ho només amb pasta o, també, per donar-li un sabor diferent a una altra salsa (salsa de tomàquet per a pasta, salsa de verdures, salsa d’espàrrecs i faves…)

Ingredients:

  • Un manat de planta de mostassa
  • 100 cl d’oli d’oliva verge extra
  • Sal
  • Pinyons (30-50gr)
  • Un all
  • Formatge (opcional)

Es talla la tija de la planta de mostassa (la part més dura), es renta i s’afegeix en un pot juntament amb la resta d’ingredients. L’all s’ha de pelar i extreure la part de dins (és la part que fa que es repeteixi el sabor de l’all). Es bat amb la batidora i ja estarà llest. Si queda molt espès es pot afegir una mica més d’oli. I si queda molt líquid, més pinyons. La textura, en quant a espesor,  hauria de quedar semblant a la de l’allioli.

Dibujo

El pesto puede servir para acompañar a otros platos, para mezclarlo sólo con pasta o, también, para darle un sabor diferente a otra salsa (salsa de tomate para pasta, salsa de verduras, salsa de espárragos y habas …)

ingredientes:

  • Un manojo de planta de mostaza
  • 100 cl de aceite de oliva virgen extra
  • sal
  • Piñones (30-50gr)
  • un ajo
  • Queso (opcional)

Se corta el tallo de la planta de mostaza (la parte más dura), se lava y se añade en un tarro junto con el resto de ingredientes. El ajo se ha de pelar y extraer la parte de dentro (es la parte que hace que se repita el sabor del ajo). Se bate con la batidora y ya estará listo. Si queda muy espeso se puede añadir un poco más de aceite. Y si queda muy líquido, más piñones. La textura, en cuanto a espesor, debería quedar parecida a la del alioli.

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