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Ingredients per a 3 persones:

  • 4 carxofes
  • mig kilo de faves sense desgranar
  • 2 pastanagues
  • 3 tomàquets madurs
  • 3 alls tendres
  • mitja ceba
  • caldo de verdures (o aigua)
  • 6 grapats d’arrós (es calculen dos per persona)

Primer de tot es tallen a juliana els alls tendres i la ceba. Després desgranen les faves, es tallen les carofes en trossets petits i les pastanagues també. En una paella es s’afegeix un raig d’oli i es sofregeixen els alls i la ceba. A part, en una olla es bullen les favetes durant 10 minuts. Un cop passats els deu minuts s’escorren i es deixen reposar.

Quan els alls tendres i la ceba estigui feta s’afegeix la carxofa i la pastanaga. Es deixa a foc lent durant 10-15 minuts remenant continuament. Mentrestant es ratllen els tres tomàquets i s’afegeixen a la paella quan la pastanaga ja estigui feta. Es deixa un parell de minuts, s’afegeix sal i també l’arrós.

En un cassó s’escalfa el caldo de verdures. La paella amb l’arrós es remena, s’afegeixen les favetes i quan el caldo de verdures estigui bullint s’afegeix a la paella poc a poc. Es deixa 15-20 minuts i quan l’arrós ja estigui fet ja tindrem feta la paella.

Dibujo

Ingredientes para 3 personas:

  • 4 alcachofas
  • medio kilo de habitas sin desgranar
  • 2 zanahorias
  • 3 tomates maduros
  • 3 ajos tiernos
  • media cebolla
  • caldo de verduras (o agua)
  • 6 puñados de arroz (se calculan dos por persona)

Primero se cortan a juliana los ajos tiernos y la cebolla. Depués desgranan las habas, se cortan las alcachofas en trocitos pequeños y las zanahorias también. En una sartén se añade un chorro de aceite y se sofríen los ajos y la cebolla. Aparte, en una olla se hierven las habas durante 10 minutos. Una vez pasados ​​los diez minutos se escurren y se dejan reposar.

Cuando los ajos tiernos y la cebolla esten hechos se añade la alcachofa y la zanahoria. Se deja a fuego lento durante 10-15 minutos removiendo continuamente. Mientras, se rayan los tres tomates y se añaden a la sartén cuando la zanahoria ya esté hecha. Se deja un par de minutos, se añade sal y también el arroz.

En un cazo se calienta el caldo de verduras. La sartén con el arroz se remueve, se añaden las habas y cuando el caldo de verduras esté hirviendo se añade a la sartén poco a poco. Se deja 15-20 minutos y cuando el arroz ya esté hecho ya tendremos hecha la paella!

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