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Ingredients per a 10/12 mandonguilles:

  • 1 i 1/2 de carbassó blanc
  • 1 ceba tendra
  • 1 ou
  • sal
  • pa ratllat
  • farina

Per a la base (opcional)

  • 7 tomàquets
  • mitja ceba
  • 3 fulles alfàbrega
  • sal
  • sucre

Per començar es fa la base de tomàquet. Es talla la ceba a juliana i es sofregeix. Mentrestant, es ratllen els tomàquets i quan la ceba ja està daurada s’afegeixen a la paella juntament amb les fulles d’alfàbrega tallades, una mica de sal i una mica de sucre. Es deixa durant 30-45 minuts fins que agafi una consistència més espesa.

D’altra banda, per a fer les mandonguilles, es ratllen els carbassons i la ceba i es deixen en un colador durant una hora per tal que deixin anar tota l’aigua. Un cop ja s’hagin escorregut, es posaran en un bol i s’afegirà un ou, una mica de pa ratllat, sal i una mica de farina. Les mides de la farina i del pa ratllat son orientatius. Ha de quedar una massa una mica espesa (suficient per a poder fer boletes).

Un cop estigui feta la massa, s’afegirà una mica d’oli (3 cullerades) i s’aniran fregint a foc lent. Un cop fetes, en una safata per a forn es posarà la base de tomàquet i a sobre les mandonguilles. A sobre de les mandonguilles es pot posar una mica de formatge i gratinar-ho.

Dibujo

Ingredientes para 10/12 albóndigas:

  • 1 y 1/2 de calabacín blanco
  • 1 cebolleta
  • 1 huevo
  • sal
  • pan rallado
  • harina

Para la base (opcional)

  • 7 tomates
  • media cebolla
  • 3 hojas albahaca
  • sal
  • azúcar

Para empezar se hace la base de tomate. Se corta la cebolla en juliana y se sofríe. Mientras tanto, se rallan los tomates y cuando la cebolla ya está dorada se añaden a la sartén junto con las hojas de albahaca cortadas, un poco de sal y un poco de azúcar. Se deja durante 30-45 minutos hasta que tome una consistencia más espesa.

Por otra parte, para hacer las albóndigas, se rallan los calabacines y la cebolla y se dejan en un colador durante una hora para que suelten toda el agua. Una vez se hayan escurrido, se pondrán en un cuenco y se añadirá un huevo, un poco de pan rallado, sal y un poco de harina. Las medidas de la harina y del pan rallado son orientativos. Debe quedar una masa un poco espesa (suficiente para poder hacer bolitas).

Una vez esté hecha la masa, se añadirá un poco de aceite (3 cucharadas) y se irán friendo a fuego lento. Una vez hechas, en una bandeja para horno se pondrá la base de tomate y encima las albóndigas. Encima de las albóndigas se puede poner un poco de queso y gratinar.

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