la foto (3)La frégola sarda és un tipus de pasta amb forma esfèrica procedent de l’illa italiana de Sardenya. És molt similar al cuscús israelià tot i que la frégola típicament es torra i té un color més aviat marró. Es pot fer servir per a fer amanides o també per a fer plats calents com ara aquest que vaig publicar fa un parell d’anys. És un producte difícil de trobar però que gairebé sempre hi és a les botigues de productes típics italians.

ingredients:

  • 150gr de Fregola sarda
  • 3 tomàquets
  • mig pebrot verd
  • 1 pastanaga
  • 1/4 de ceba
  • mozzarella
  • 4 fulles d’alfàbrega
  • rúcula

És una recepta molt senzilla i molt bona ja que la Frégola li dóna un sabor especial. En un bol es barregen tots els ingredients (menys la Frégola) tallats a trossos molt petits, s’afegeix oli d’oliva i sal i es deixa macerar durant mitja hora.

En una olla es bull la Fregola i un cop bullida es deixa refredar. Un cop temperada, es barreja amb l’amanida i es deixa refredar.

Dibujo

 

Ingredientes:

  • 150gr de fregola sarda
  • 3 tomates
  • medio pimiento verde
  • 1 zanahoria
  • 1/4 de cebolla
  • mozzarella
  • 4 hojas de albahaca
  • rúcula

És una receta muy sencilla y muy buena ya que la fregola le da un sabor especial. En un bol se mezclan todos los ingredientes (menos la frégola) cortados en trozos muy pequeños, se añade aceite de oliva y sal y se deja macerar durante media hora.

En una olla se hierve la frégola y una vez hervida se deja enfriar. Una vez templada, se mezcla con la ensalada y se deja enfriar.

Anuncios