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la foto (4)

Ingredients per a farcir 4 trossos de carbassons:

  • 2 pastanagues grans (3 si són petites)
  • 1 pebrot verd
  • mig pebrot vermell
  • 1 ceba
  • 2 dents d’all
  • una mica d’api
  • ricotta o mató (opcional)
  • dues cullerades de farina
  • 1/2 got de caldo de verdures
  • sal
  • 4 trossos de carbassons (Jo he fet servir només un carbassó perque era molt gran i ample però si els carbassons són de mida estándard, amb dos en tindreu suficient)

Primer de tot es tallen els carbassons, es pelen una mica (poden deixar-se amb la pela) i es bullen durant 10/15 minuts. Un cop bullits es deixen en un plat per tal que deixin anar tota l’aigua.

D’altra banda, es comença a fer el farcit sofregint la ceba, els dents d’alls i l’api tallat a trossos ben petits. Després s’afegeixen els pebrots i la pastanaga. Es deixa durant 20 minuts aproximadament fins que estiguin totes les verdures ben fetes. Els carbassons es buiden i s’afegeix una mica (o tot) de la part que s’ha buidat al sofregit.  Es deixa durant 5 minuts més i s’afegeix un parell de cullerades grans de ricotta. Es remena fins que estigui desfet i llavors s’afegeixen les dues cullerades de farina. Es deixa un parell de minuts i s’afegeix el caldo de verdures i es segueix remenant fins que el farcit quedi espès.

Un cop tinguem el farcit només caldrà farcir els carbassons. Se’ls hi pot posar una mica de formatge per sobre i gratinar-los al forn. D’aquesta manera quedaran més cruixents.

Dibujo

Ingredientes para rellenar 4 trozos de calabacines:

  • 2 zanahorias grandes (3 si son pequeñas)
  • 1 pimiento verde
  • medio pimiento rojo
  • 1 cebolla
  • 2 dientes de ajo
  • un poco de apio
  • ricotta o requesón (opcional)
  • dos cucharadas de harina
  • 1/2 vaso de caldo de verduras
  • sal
  • 4 trozos de calabacines (Yo he usado sólo un calabacín porque era muy grande y ancho pero si los calabacines son de tamaño estándar, con dos tendréis suficiente)

Primero se cortan los calabacines, se pelan un poco (pueden dejarse con la piel) y se hierven durante 10/15 minutos. Una vez hervidos se dejan en un plato para que suelten toda el agua.

Por otra parte, se empieza a hacer el relleno sofriendo la cebolla, los dientes de ajos y el apio cortado en trozos pequeños. Después se añaden los pimientos y la zanahoria. Se deja durante 20 minutos hasta que estén todas las verduras bien hechas. Los calabacines se vacían y se añade un poco (o todo) de la parte que se ha vaciado al sofrito. Se deja durante 5 minutos más y se añade un par de cucharadas grandes de ricotta (o requesón). Se remueve hasta que esté deshecho y entonces se añaden las dos cucharadas de harina. Se deja un par de minutos y se añade el caldo de verduras y se sigue removiendo hasta que el relleno quede espeso.

Una vez tengamos el relleno sólo habrá que rellenar los calabacines. Se les puede poner un poco de queso por encima y gratinar en el horno. De esta manera quedarán más crujientes.

 

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