Etiquetas

, , , ,

 

aaa

Ingredients per a 4 persones:

  • 6 patates mitjanes
  • 1 alberginia grossa (o dues mitjanes)
  • 1 ceba
  • 2 dents d’all
  • pot de tomàquet en conserva
  • 1 ou
  • 200 ml de nata líquida
  • formatge ratllat al gust
  • sal

Primer de tot es bullen les patates amb sal i amb la pell fins que estiguin fetes. A part, en una paella, es sofregeix els dos dents d’alls i la ceba i quan estigui daurada, s’afegeix el tomàquet en conserva i es deixa a foc lent durant 20/30 minuts. S’afegeix una cullaredeta de sal i una altra de sucre.

Un cop les patates estiguin fetes, es tallen a rodanxes d’1cm de gruix. L’albergínia també es talla a rodanxes però una mica més fines ja que s’haurà de coure al forn i si es fa molt gruixuda pot sortir crua.

Quan el tomàquet estigui fet i tinguem tots els ingredients tallats, es muntarà el pastís en aquest ordre dins d’una safata:

  1. capa de patata
  2. capa d’albergínia (s’afegeix una mica de sal)
  3. capa de sofregit de tomàquet
  4. capa d’albergínia (s’afegeix una mica de sal)
  5. capa de sofregit de tomàquet
  6. capa de patata

Quan ja estigui tot col·locat es batrà l’ou amb la nata líquida i el formatge i s’afegirà per sobre. Es posarà al forn precalentat a 180º durant 30/40 minuts.

I ja estarà llest per menjar-se’l!

aa

Dibujo

Ingredientes para 4 personas:

  • 6 patatas medianas
  • 1 berenjena grande (o dos medias)
  • 1 cebolla
  • 2 dientes de ajo
  • tomate en conserva
  • 1 huevo
  • 200 ml de nata líquida
  • queso rallado al gusto
  • sal

Primero se hierven las patatas con sal y con la piel hasta que estén hechas. Aparte, en una sartén, se sofríe los dos dientes de ajos y la cebolla y cuando esté dorada, se añade el tomate en conserva y se deja a fuego lento durante 20/30 minutos. Se añade una cucharadita de sal y otra de azúcar.

Una vez las patatas estén hechas, se cortan en rodajas de 1 cm de grosor. La berenjena también se corta en rodajas pero algo más finas ya que deberán cocerse al horno y si se corta muy gruesa puede salir cruda.

Cuando el tomate esté hecho y tengamos todos los ingredientes cortados, se montará el pastel en este orden dentro de una bandeja:

  1. capa de patata
  2. capa de berenjena (se añade un poco de sal)
  3. capa de sofrito de tomate
  4. capa de berenjena (se añade un poco de sal)
  5. capa de sofrito de tomate
  6. capa de patata

Cuando ya esté todo colocado se batirá el huevo con la nata líquida y el queso y se añadirá por encima. Se hornearà a 180 º durante 30/40 minutos.

Y ya estará listo para comérselo!

Anuncios